Kutsuuko luostari sinua? Koe luostarielämä!

Kutsuuko luostari sinua? Koe luostarielämä!

Kutsuuko luostari sinua?

Luostariviikko tai -viikonloppu on matalan kynnyksen tapa kokea, mitä luterilainen luostarielämä on. Sovi omasta luostariviikostasi etukäteen luostarin kanssa. Paikalla on yhteisön vastuuhenkilö, joka järjestää rukoushetket ja ruokailut yhteistyössä mukana olijoiden kanssa.

Luostarin päivää rytmittävät kolme päivittäistä rukoushetkeä Pyhän Kolminaisuuden kappelissa sekä oman valinnan mukaan hiljainen mietiskely, lukeminen, Raamatun tutkistelu, ulkoilu. Luostariviikon yhteydessä voi myös halutessaan tehdä kevyttä talkootyötä luostariyhteisön hyväksi.

Luostariyhteisössä ei ole vakinaisia asukkaita, mutta yhteisön toiminta on nyt kehittynyt niin, että erityisesti keväästä syksyyn on entistä paremmin mahdollisuuksia vastaanottaa rukouselämästä ja kilvoittelusta kiinnostuneita. Enonkosken luostari on turvapaikka ja rauhan tyyssija ihmisille, jotka haluavat vaikkapa tilapäisestikin irtautua kiireisestä ja levottomasta elämästä, kuunnella hiljaisuutta ja nauttia puhtaasta luonnosta Savon sydänmailla.

Jos olet vuorotteluvapaalla tai muuten vain vapaalla ja tunnet tarvetta hengelliseen kilvoitteluun taikka vain ainoastaan lepoon hiljaisuudessa, olet tervetullut luostariin harjoittaman kristillistä meditaatiota.

Pidempiaikaisena luostarin asukkaana voi viipyä joitakin viikkoja, kuukauden, tai jopa joitakin kuukausia. Yhteisö kutsuu pitempiaikaiset asukkaat luottamuksen pohjalta luostariin sääntöjen mukaista menettelyä noudattaen. Luostariin asukkaaksi ottaminen on aina luostarin päätös.

Voit halutessasi keskittyä rukoukseen ja hengellisen elämän syventämiseen tai viedä eteenpäin omia hankkeitasi olivatpa ne opinnäytetöitä tai kirjallisia hankkeita. Luostariyhteisö tarjoaa erinomaiset puitteet keskittymiseen. Tällöin maksat majoitusmaksua, joka lyhyemmissä oleskeluissa määräytyy palveluhinnaston mukaan. Pidemmän oleskelun ollessa kyseessä, maksu riippuu siitä minkä tasoista palvelua odotat ja mitä luostarin pystyy kulloinkin tarjoamaan.

On myös mahdollista tiedustella paikkaa luostarista talkoolaisena, jolloin sovitaan talkoolaisen työvelvollisuuden puitteissa tiettyjen tehtävien hoitamisesta.

Sivu päivitetty 20.04.2021